Cannabis Vaping/Ατμισμα Κάνναβης - Οφέλη & Οδηγός Αγοράς Vaporizer

 

 Ατμισμα κάνναβης (vaping) - τι είναι;

Το άτμισμα (vaping) έχει φέρει επανάσταση στη χρήση των βοτάνων, κάτι που αποδεικνύεται από τη διάδοση του στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, όπου το άτμισμα γίνεται σταδιακά ο πιο συνηθισμένος τρόπος απόλαυσης των ιδιοτήτων της κάνναβης.

Τα πιο σημαντικά οφέλη του vape / ατμίσματος;

Τα μεγαλύτερα οφέλη της μετάβασης από το κάπνισμα στο άτμισμα είναι αυτά που σχετίζονται με την υγεία.

Όταν το οργανικό υλικό (βότανο) καίγεται με οποιαδήποτε μέθοδο, ερεθίζει πάντα τις διόδους του αέρα.» – εξηγεί ο Δρ Mitch Earleywine, καθηγητής και ερευνητής στο State University of New York στο Albany.

Όταν ατμίζετε τα βότανα, δεν καίγονται. Η άτμιση της κάνναβης όχι μόνο εξαλείφει την απορρόφηση των τοξινών αποδεδειγμένα , αλλά σας βοηθά επίσης να μειώσετε τα ενοχλητικά συμπτώματα που σχετίζονται με το κάπνισμα, όπως τον επίμονο βήχα, την παρουσία φλέγματος, την δύσπνοια και την πίεση στο στήθος.

«Το άτμισμα είναι η πιο υγιεινή μέθοδος απόλαυσης της κάνναβης και των βοτάνων εν γένει. Δεν θα συνιστούσα το κάπνισμα σε κανέναν. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο ατμοποιητές (vaporizers – vape pen).» – προσθέτει ο Dr. Earleywine. Το άτμισμα, σε αντίθεση με το κάπνισμα, δεν προκαλεί δύσπνοια, επομένως είναι μια καλή επιλογή, ιδίως εάν αθλείστε.

Το άρωμα του ατμού που παράγεται από έναν ατμοποιητή είναι λεπτή και διακριτική σε σύγκριση με την έντονη μυρωδιά του καπνού που όχι μόνο μένει για πολύ στον αέρα, στα ρούχα σας, στους τοίχους και στα έπιπλα, αλλά και προκαλεί και δυσφορία στους ανθρώπους γύρω σου.

Αυτό δεν συμβαίνει με τους ατμοποιητές – καθώς τα βότανα δεν καίγονται, δεν υπάρχει καπνός. Οι ατμοποιητές / vaporizers παράγουν μόνο ήπιους ατμούς που εξαφανίζονται σχεδόν άμεσα και γίνονται αντιληπτοί σε μέγιστη απόσταση ενός μέτρου. Εάν ατμίζετε σε κλειστό δωμάτιο, η μυρωδιά εξαφανίζεται μέσα σε λίγα λεπτά. Ένας φορητός ατμοποιητής (vaporizer) εγγυάται μέγιστη διακριτικότητα και είναι μια πολύ πρακτική λύση.

Το vaping σας επιτρέπει επίσης να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα που κανονικά θα ξοδεύατε σε βότανα, ενώ η εμπειρία είναι πολλή καλύτερη σε σύγκριση με το κάπνισμα. Το κάπνισμα καταστρέφει μια μεγάλη ποσότητα των δραστικών ουσιών από τα βότανα και αποκλείει έτσι ορισμένα από τα οφέλη της κάνναβης για την υγεία. Το άτμισμα βοηθά στη διατήρηση όλων αυτών των ουσιών, ώστε να μπορείτε να τις απορροφήσετε, ενώ απαιτεί μικρότερη ποσότητα βοτάνου.

Εκτός από τις πτυχές που σχετίζονται με την υγεία, την διακριτικότητα και την εξοικονόμηση, το άτμισμα κάνναβης σας προσφέρει ένα ακόμη σημαντικό όφελος – την ευχαρίστησή σας. Το vaping είναι μια πολύ καλύτερη επιλογή από αυτή την άποψη. Η γεύση και το άρωμα των ατμοποιημένων βοτάνων είναι πέρα από κάθε φαντασία! Επιπλέον, η εμπειρία είναι πολύ πιο αποτελεσματική και ευχάριστη.

 

Ο κατάλληλος ατμοποιητής / vaporizer – Φορητός ή Επιτραπέζιος

Ατμοποιητής / Vaporizer  – πώς να επιλέξετε ένα μοντέλο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας;

Η πρώτη και πιο σημαντική ερώτηση που πρέπει να απαντήσετε είναι πού σκοπεύετε να ατμίσετε.. Εάν σκοπεύετε να το χρησιμοποιείτε μόνο στο σπίτι, ίσως θέλετε να επιλέξετε έναν σταθερό επιτραπέζιο ατμοποιητή που απαιτεί μόνιμη παροχή ρεύματος σε πρίζα. Ένας σταθερός ατμοποιητής είναι συνήθως μια συσκευή υψηλής απόδοσης και η μόνιμη τροφοδοσία ρεύματος επιτρέπει την εγκατάσταση ισχυρότερων θερμαντικών στοιχείων.

Συνεπώς, ένας σταθερός επιτραπέζιος Vaporizer (ατμοποιητής) είναι πολύ καλύτερος για ομαδικές συνεδρίες ατμίσματος με τους φίλους σας, αφού δεν υπάρχει μπαταρία που μπορεί να τελειώσει και δεν μειώνει την απόδοση, κάτι που συμβαίνει μερικές φορές στην περίπτωση των φορητών vaporisers (ατμοποιητών).

Ένας σταθερός ατμοποιητής παρέχει ατμό μέσω ενός σωλήνα σιλικόνης (π.χArizer V-Tower) ή ενός μπαλονιού γεμάτου με ατμό (Volcano Vaporizer).

Η μοναδική πατενταρισμένη τεχνολογία του συστήματος VOLCANO προσφέρει τον αέρα εμπλουτισμένο με αρώματα σε ένα μπαλόνι μέσω βαλβίδας. Ο παραγόμενος ατμός συσσωρεύεται πλήρως μέσα στο μπαλόνι. Μετά το γέμισμα, το μπαλόνι της βαλβίδας μπορεί να βγει εντελώς και να αφαιρεθεί από τον vaporizer. Το περιεχόμενο υλικό μπορεί να διοχετευτεί εύκολα, ανεξάρτητα από τη διαδικασία ατμοποίησης καθιστώντας το βολικό και άνετο. Διαθέτει ένα εξαιρετικά ακριβές σύστημα ελέγχου θερμοκρασίας ώστε να μπορείτε να ελέγχετε τόσο το άρωμα όσο και την πυκνότητα του παραγόμενου ατμού

Ο Arizer V-Tower είναι η ιδανική οικονομική λυση  για τον αγοραστή που θέλει έναν επιτραπέζιο ατμοποιητή για μεμονωμένη χρήση. Έχει το ίδιο σύστημα θέρμανσης με το Extreme Q, αλλά υστερεί των λειτουργιών που προσφέρει το Arizer Extreme Q και ακόμα περισσότερο ο διάδοχός του, o Arizer XQ2.

Και οι δύο μέθοδοι είναι βολικές, αλλά αν δεν θέλετε περιορισμούς, μπορείτε να επιλέξετε μία από τις πολυλειτουργικές συσκευές που συνδυάζει και τις δύο μεθόδους. Το καλύτερο μοντέλο αυτού του τύπου είναι ο Arizer XQ2 καθώς διαθέτει καινοτόμα έγχρωμα φώτα LED, τα οποία σας ενημερώνουν πάντα για την τρέχουσα κατάσταση, φέρει νέο βελτιωμένο γυάλινο μπολ και μία εκ νέου σχεδιασμένη ροή αέρα, διασφαλίζοντας πως στα χείλη σας θα φτάνει μόνο εύγευστος ποιοτικός ατμός.

Ο Arizer Extreme Q διαπρέπει στην ομαδική χρήση, καθώς ο σχεδιασμός του επιτρέπει εύκολη διέλευση (είτε από το θάλαμο ή το στόμιο). Είναι ένας εύχρηστος, πολύ αποδοτικός vaporizer με υπέροχα αποτελέσματα ατμισης. Είναι σίγουρα ένας ισχυρός υποψήφιος αν ψάχνετε για έναν υψηλής τεχνολογίας σταθερό ατμοποιητή - vaporizer.

Αλλά η πληθώρα βελτιωμένων χαρακτηριστικών, η γρήγορη θέρμανση και τα εξαιρετικά υψηλής ποιότητας εξαρτήματα, κάνουν το επόμενο μοντέλο της Arizer, τον XQ2, έναν από τους πιο σύγχρονους best seller vaporizer που θα απολαμβάνετε για πολλά χρόνια!

 

Γιατί να επιλέξω φορητό ατμοποιητή / vaporizer?

Εάν θέλετε να έχετε απόλυτη ελευθερία όσον αφορά τον τόπο ατμίσματος ή χρειάζεται να επιλέξετε μια πιο διακριτική μέθοδο απόλαυσης βοτάνων, ένας φορητός ατμοποιητής θα είναι η καλύτερη επιλογή.

Η μεγάλη πλειονότητα αυτών των συσκευών τροφοδοτείται από επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, ώστε να μπορείτε να παίρνετε αυτούς τους ατμοποιητές μαζί σας όπου κι αν πάτε.  Ένας φορητός ατμοποιητής είναι συνήθως μια πολύ μικρή συσκευή που χωράει στην τσέπη σας ή μια μικρή τσάντα.

Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία απο φορητούς ατμοποιητές στην αγορά. Εμείς ξεχωρίσαμε βάσει αξιολογήσεων, χαρακτηριστικών αλλά και προσωπικής εμπειρίας τους παρακάτω:

Flowermate V5 Nano Είναι διακριτικός, κομψός και μικρός σε μέγεθος, ώστε μπορεί να κρυφτεί στην τσέπη σας ή στην παλάμη σας και έτσι μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε οπουδήποτε θέλετε χωρίς γίνετε αντιληπτοί. Επίσης, είναι μια εξαιρετική επιλογή για vapers όλων των επιπέδων εμπειρίας είναι ότι είναι πολύ εύκολο στη χρήση και παρά το σχεδιασμό μεγέθους τσέπης, είναι γεμάτος με ισχυρά και αποτελεσματικά εξαρτήματα που παράγουν τα πυκνά σύννεφα ατμού, ξανά και ξανά. Το επίκεντρο των εσωτερικών λειτουργιών του V5 Nano είναι η μέθοδος “θέρμανσης-αγωγιμότητας” με συνδυασμό “αγωγιμότητας”, η οποία μεγιστοποιεί τα πλεονεκτήματα και των δύο τεχνικών για να σας δώσει τη μέγιστη γεύση και ισχύ από τα βότανα και τα λάδια σας. Διαθέτει πολύ-προσαρμόσιμο σύστημα θέρμανσης που τροφοδοτείται από μια εντυπωσιακή μπαταρία 2500 mAh, δίνοντάς σας 40 με 50 λεπτά χρόνου εκτέλεσης για μόλις 2,5 ώρες φόρτισης. Η μπαταρία μπορεί επίσης να αντικατασταθεί, οπότε μπορείτε να έχετε πάντα ένα ανταλλακτικό, αν σκοπεύετε να βγείτε έξω. Μπορεί να ατμοποιήσει βότανα, αλλά και κεριά και εκχυλίσματα.

Flowermate V5.0S Pro Με νέα οθόνη υγρών κρυστάλλων (LCD), τον ταχύτερο χρόνο θέρμανσης, την μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας, τον βελτιωμένο θάλαμο θέρμανσης, ένα ψηφιακό διακόπτη ελέγχου θερμοκρασίας και με νέα μέγιστη θερμοκρασία (230°C) υπερτερεί μακράν σε σύγκριση με όλα τα προηγούμενα μοντέλα των φορητών vaporizer. H καινοτομία αυτού του vaporizer είναι η διάρκειας ζωής της μπαταρίας, καθώς είναι εφοδιασμένος με δύο μπαταρίες 2600 mAh της Samsung και σας επιτρέπει να ατμίζετε μέχρι και 2.5 ώρες με μια πλήρη φόρτιση. Ελάχιστοι από τους άλλους ατμοποιητές έχουν τη δυνατότητα να το πετύχουν αυτό και αυτοί συνήθως κοστίζουν πολύ περισσότερο συγκριτικά με αυτή τη συσκευή. Ασύγκριτη πολυχρηστικότητα, αυτονομία και ποιότητα ατμίσματος σε έναν ατμοποιητή! . Μπορεί να ατμοποιήσει βότανα, αλλά και κεριά και εκχυλίσματα.

DynaVap M 2021 Επειδή το DynaVap VapCap ‘M’ 2021 δεν βασίζεται σε πολύπλοκα ηλεκτρονικά, είναι ένας από τους πιο οικονομικούς ατμοποιητές. Ο DynaVap M 2021 θερμαίνεται από μία πρακτικά εξωτερική πηγή θέρμανσης, όπως ένα φλόγιστρο ή με επαγωγική θερμάστρα. Με τη χειροκίνητη θέρμανση του DynaVap M θα έχετε τον απόλυτο έλεγχο της πυκνότητας του ατμού σας. Έχει μόνο  9 εκατοστά μήκος και ζυγίζει μόλις 19 γραμμάρια, πράγμα που τον καθιστά τον μικρότερο vaporizer της αγοράς. Κανένας άλλος φορητός vaporizer βοτάνων δεν προσφέρει τόσο άμεσο και δυνατό ατμό με τόσο βολικό μέγεθος και τόσο προσιτή τιμή.

Davinci Miqro Tο πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό αυτού του ατμοποιητή βοτάνων είναι το σύστημα θέρμανσης πολλαπλών λειτουργιών. Η φιλική προς το χρήστη φύση του το καθιστά μια ιδανική επιλογή για αρχάριους, αλλά και έμπειρους vapers. Ο MIQRO έχει επίσης ένα ρυθμιζόμενο “φούρνο” που μπορεί να αλλάξει το μέγεθος του θαλάμου του ατμοποιητή μέχρι και 50%. Αυτό σας διευκολύνει να προσαρμόσετε την ισχύ κάθε φορά, που τον χρησιμοποιείτε, βελτιώνοντας περαιτέρω τον έλεγχο της γεύσης σας.

Davinci IQ2 Διαθέτει πολλά χρήσιμα χαρακτηριστικά, όπως ρυθμιζόμενα επίπεδα ροής αέρα και έλεγχο δοσολογίας, και είναι τέλειος για αυτούς που το θέλουν για ιατρική χρήση και χρειάζονται συγκεκριμένες δοσολογίες. Το DaVinci IQ2 σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τη ροή αέρα με το νέο σύστημα Air Dial, στο οποίο ορίζετε εσείς πόσο πυκνό θέλετε τον ατμό σας. Ο ατμός, καθώς παράγεται περνά από τη κεραμική ροή αέρα, η οποία σε συνδυασμό με τα ζιρκόνια και την γυάλινη επικάλυψη του φούρνου, διασφαλίζει εξαιρετική ποιότητα και τη μέγιστη γεύση. Η μπαταρία του είναι αφαιρούμενη και επαναφορτιζόμενη.

Mighty+ (Plus) Vaporizer Είναι εξαιρετικά εύκολος στην χρήση, με τρία μόνο κουμπιά ελέγχετε την θέρμανση και η εναλλαγή μεταξύ των θερμοκρασιών ποτέ δεν υπήρξε πιο γρήγορη χάρη στο αναβαθμισμένο τρόπο θέρμανσης., Ο θάλαμος γεμίσματος διαθέτει κεραμική επίστρωση, πράγμα που σημαίνει πως τα βότανά σας θα έχουν ακόμα καλύτερη γεύση. Η νέα θύρα USB-C με επιλογή "Σούπερ Φόρτισης" στον Mighty+ θα σας επιτρέψει να φορτίσετε τις δύο μπαταρίες 3300 mAh έως και 80% μέσα σε μόλις 40 λεπτά. Διαθέτει επίσης φόρτιση passthrough, πράγμα που σημαίνει πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Mighty+ όσο φορτίζει!

Boundless CFX+ (Plus) Απλός στη χρήση, με μεγάλη έγχρωμη οθόνη και ευρύχωρο κεραμικό θάλαμο θέρμανσης. Αυτός ο ατμοποιητής θερμαίνεται σε 30 δευτερόλεπτα, ενώ παρέχει πλήρη έλεγχο θερμοκρασίας (121°C έως 221°C) και θερμαίνεται με σύστημα ροής αέρα - ψύξης από ζιρκόνιο. Είναι πολύ εύκολος στον καθαρισμό και διαθέτει δύο ισχυρές μπαταρίες χωρητικότητας 2500 mAh θερμαίνουν τη συσκευή μέσα σε 20-25 δευτερόλεπτα. Ο Boundless CFX+ συναγωνίζεται τους καλύτερους φορητούς ατμοποιητές, γεγονός που είναι αξιοσημείωτο, δεδομένης της τιμής του. Αν ψάχνετε για έναν φορητό, εύκολο στην χρήση, ισχυρό ατμοποιητή με ρυθμιζόμενη θερμοκρασία και σύντομο χρόνο θέρμανσης που να μπορεί να αποδώσει πυκνά σύννεφα ατμού τότε ο CFX+ φτιάχτηκε για εσάς.

Crafty+ (Plus) Vaporizer Έχει σχεδιαστεί για να χωράει στην τσέπη σας, είναι απλός στη χρήση και παράγει εύγευστο, δροσερό ατμό κάθε φορά. Ο Crafty+ έχει περίπου το μισό μέγεθος του μεγαλύτερου αδερφού του, του Mighty και παρέχει 60 ολόκληρα λεπτά διαρκούς παραγωγής ατμού με μία φόρτιση. Σε αντίθεση με τους περισσότερους φορητούς vaporizers, ο Crafty+ μπορεί να ατμοποιήσει όχι μόνο βότανα αλλά και κεριά και έλαια χάρη στο pad συγκεντρώσεων από ανοξείδωτο ατσάλι. Η εφαρμογή Bluetooth που συμπληρώνει τον Crafty+ έχει σχεδιαστεί ειδικά για να πάει την ατμιστική σας εμπειρία σε άλλο επίπεδο. Είναι διαθέσιμη για iPhone και Android και σας επιτρέπει να ελέγχετε τη θερμοκρασία, τη φωτεινότητα της οθόνης LED και επιπλέον την επιλογή απενεργοποίησης της δόνησης αν το επιθυμείτε.

Arizer Solo 2 Εκτός από την άνευ προηγουμένου ποιότητα ατμού και τη μπαταρία μεγάλης διάρκειας, η κατασκευή του Arizer Solo 2 είναι επίσης στιβαρή και ανθεκτική . Αυτά είναι εξαιρετικά χαρακτηριστικά για έναν φορητό ατμοποιητή αγωγιμότητας. Ταιριάζει τέλεια σε όσους απολαμβάνουν έναν δραστήριο τρόπο ζωής σε εξωτερικούς χώρους. Ο Arizer Solo 2 έχει απίστευτα μακρά διάρκεια μπαταρίας, μέχρι 3 ώρες διαρκούς ατμίσματος όταν είναι πλήρως φορτισμένος. Διαθέτει σύστημα ροής αέρα από καθαρό γυαλί και προχωρημένη τεχνολογία θέρμανσης, που σημαίνει πως όλος ο ατμός που παράγεται θα έχει φανταστική γεύση, καθώς επίσης ο ατμός θα είναι κρύος και εύκολος στην εισπνοή. Είναι εξοπλισμένος με οθόνη OLED, επιτρέποντάς σας να ορίσετε τις προτιμώμενες ρυθμίσεις σας με ευκολία.

Arizer Air Max Ο τέλειος vaporizer! Η Arizer δημιούργησε αυτή τη συσκευή για ατμιστές που θέλουν μια ποιοτική, αλλά και την πιο γευστική εμπειρία με τα βότανα τους. Αυτός ο vaporizer παράγει πυκνό ατμό και σε υψηλότερες θερμοκρασίες χωρίς να μειώνει την ποιότητα άτμισης, την γεύση και το άρωμα του βοτάνου. Χάρη στην ισχυρή του μπαταρία, τον κεραμικό θερμαντήρα και τον παρεχόμενο προσαρμογέα σωλήνα νερού, με αυτόν τον vaporiser μπορείτε να πειραματιστείτε, συνδέοντάς τον με εργαλεία νερού που είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα! Δεν χρησιμοποιείται για άτμιση εκχυλισμάτων (συμπυκνώματα) όπως λάδι και κερί, αλλά πρόκειται για έναν καινοτόμο, εξαιρετικά χρηστικό, κομψό, φορητό ατμοποιητή, ιδανικό για όσους εκτιμούν τη γεύση και τον ποιοτικό πυκνό ατμό.

Να θυμάστε ότι όταν αποφασίσετε να αγοράσετε έναν ατμοποιητή από το κατάστημά μας, μπορείτε να ζητήσετε τις συμβουλές μας. Θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε την τέλεια συσκευή που θα καλύψει τις ανάγκες σας.